- Musikhuset, København V, fredag d. 8. marts 2024
- Sankt Lukas Kirke, Aarhus, lørdag d. 9. marts 2024
- Graabrødre Klosterkirke, Odense, lørdag d. 9. marts 2024
Koncertrækken var støttet af Statens Kunstfond, Koda Kultur, Augustinus Fonden, A.P. Møllerske Fond, Kapelmesterforeningen og Københavns Kommunes Musikudvalg. Stor varm tak!
8. juli 2022: Sct. Clemens Kirke, Rømø
9. juli 2022: Gråsten Slotskirke
————-
Julekoncerter 2021
Graabrødre Kammerkor spredte julestemning med juleklassikkere, helt nye arrangementer og ældgamle julesange:
- Søndag den 5. december kl. 15 i Præstevang Kirke, Hillerød
- Tirsdag den 7. december kl. 19:30 i Uggeløse Kirke i Lynge
- Lørdag den 18. december kl. 16 i Sofiebadet i København
Festkoncert: Korets 25-års jubilæum
Lørdag d. 6. november 2021 fejrede vi 25-års jubilæum i Holmens Kirke. Vi opførte J. S. Bachs guddommeligt smukke motet Jesu meine Freude og Musikalische Exequien af en af barokkens andre store mestre, Heinrich Schütz. Herudover opførtes fire nyskrevne værker af Egil Kolind og forfatter og illustrator Marie Priem.
Koncerten blev ledet af korets dirigent Egil Kolind sammen med et mindre ensemble, der akkompagnerer koncertens klassiske repertoire.
Julekoncerter 2019
- Julekoncert i Præstevang Kirke, Hillerød, 2. december 2019 kl. 19:30
- Julekoncert i Sofiebadet på Christianshavn, 8. december kl. 16
- Julekoncert i Hellebæk Kirke, 12. december kl. 19:30
Holmens Kirke 400 år
I anledning af Holmens Kirke 400 års jubilæum inviterede kirken til heldags-korfest den 22. juni 2019. Otte af Københavns førende kor gav koncerter i løbet af dagen, som sluttede med én stor fælles midsommerkoncert.
Repertoire: Ravel, Debussy, Duruflé, Poulenc, La Cour, Laub, Kolind
5. maj 2019 i Skt. Olai Kirke, Helsingør
2018 – to julekoncerter
Graabrødre spredte julestemning med juleklassikkere, helt nye arrangementer og ældgamle julesange. Programmet bestod af en vifte af kendte og ukendte korsange med alt fra glæde og ro til drama og pjat: O magnum mysterium (af hhv. Lauridsen og Victoria), Når du ser et stjerneskud (Kolind), Her kommer Jesus dine små (Bojesen), Barn Jesus og mange andre ørehængere.
6. december 2018 i Uggeløse Kirke
16. december 2018 i Sofiebadet på Christianshavn
Sommerkoncerter
Graabrødre var på sommertur til Jylland/Fyn i august 2018. Program: C. Debussy, M. Duruflé, V. Holmboe, Fuzzy, danske sange – plus uropførelse af værket “Sølvpopler” med musik af korets dirigent Egil Kolind og tekst af sopran i koret, Marie Priem.
Fredag den 17. august 2018 i Silkeborg Kirke
Lørdag den 18. august 2018 i Vor Frelsers Kirke i Horsens
Lørdag den 18. august 2018 i Graabrødre klosterkirke (!) i Odense
Kort liveoptræden i Aftenshowet på DR1
https://www.facebook.com/drp2/videos/1694068833961692/UzpfSTc1NjMyMzAzMjoxMDE1NjQ3ODU4NTE3ODAzMw/
Julekoncerter 2017
Graabrødre Kammerkor inviterede til en klassisk julekoncert – med det hele! De gyldne stjerner blinkede over Bethlehem (“Dejlig er den himmelblå”), som ledte de vise mænd på vej (“Videntes stellam magi”) og alle troende ilede til for at tilbede (“O come all ye faithful”). Vi hørte historien om “de 12 juledage” og om “juletræet med sin pynt”, der ventede på, at vi begyndte at synge “Barn Jesus i en krybbe lå” omkring sig. Julekoncerter med garanti for julestemning og julehygge. Vi sang tre julekoncerter:
J. S. Bachs h-mol messe
J. S. Bachs berømte h-mol messe, hans sidste værk, blev opført af engelske London Bach Players orkester og kor i forening med Graabrødre Kammerkor. Musikere og sangere i London Bach Players er specialiseret i barokmusik. Solisterne blev hentet ind fra den engelske scene.
Solister: Sarah Gabriel, sopran Katherine Nicholson, alt Samir Savant, tenor Graham Kirk, bas
Koncerten var støttet af Oticon Fonden, Den A.P. Møllerske Støttefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Nordea-fonden og Dansk Kapelmesterforening.
Lørdag den 28. oktober 2017 i Holmens Kirke i København
Reformationsmusik og danske morgen- og aftensange
2017 var 500-året for, at Luther slog sine berømte teser op på universitetet i Wittenberg, hvilket blev starten på reformationen. Luthers reformation betød en stor forandring af kirkemusikken, som har formet den musik, vi til dagligt hører i den danske folkekirke. Til koncerten viste Graabrødre Kammerkor, hvilken betydning reformationen har haft for vor tids kirkemusik og salmesang. I anden halvdel af koncerten sang koret en samling af gamle, nyere og spritnye danske sange. Her kunne man bl.a. høre indslag af 200 års-fødselaren Niels W. Gade og en uropførelse af ny sommersang skrevet af korets dirigent og med tekst af (sopran i koret) Marie Priem.
Musik af: M. Pedersøn, J. H. Schein, J. Jersild, E. Kolind, N. W. Gade.
Søndag d. 7. maj 2017 kl. 15 i Sankt Jørgensbjerg Kirke, Roskilde
Torsdag d. 11. maj 2017 kl. 19.00 i Skelgårdskirken, Kastrup
Legender
Niels W. Gade var foruden komponist og dirigent også organist ved Holmens Kirke i 32 år. I anledning af, at 2017 er 200-året for hans fødsel, fejrer Holmens Kirke én af Danmarks betydeligste musikalske skikkelser gennem tiden med en festival, der strækker sig over en hel uge. Under overskriften “Legender” præsenterer Kammerkoret Camerata og Graabrødre Kammerkor under ledelse af Jakob Hultberg og Egil Kolind guldaldermusik kombineret med fællessang.
Onsdag d. 15. februar 2017 kl. 19.30 i Holmens Kirke, København
Julekoncert: Crystal Christmas
Koncerten blev oplyst af stjernen, som over huset stod. Med krystalglas og klokkespil blev publikum taget med ind i en sfære af gyldent lys i en mørk tid. Mange komponister har skrevet musik til den middelalderlige hymne “Videntes stellam magi”, der handler om de vise mænds fryd og begejstring over synet af ledestjernen, og Graabrødre Kammerkor opførte et udvalg af kompositioner fra forskellige tidsepoker med denne tekst.
Lørdag den 17. december 2016 i Rundetårn
Torsdag den 5. januar 2017 i Hvidovre Kirke
De sidste romantikere
For godt 100 år siden befandt Europa sig i en dyb krise, som mundede ud i 1. Verdenskrig, hvor utallige soldater mistede livet på Vest- og Østfronten. Under disse krigsår omvæltes kunsten fuldstændigt; fantasternes følelser i romantikken bliver afløst af død og rå virkelighed. Graabrødre Kammerkors koncert tager udgangspunkt i tekst og musik, som er skrevet i 1914-1918; en musik som på den ene side markerer den romantiske harmoniks højdepunkt, og som på den anden side må siges være utidssvarende. Det bliver et brud med begrebet “romantik”, som herefter betragtes som forældet. Musik af: Elgar, Vaughan-Williams, Stanford, Langgaard.
Lørdag den 8. oktober 2016 kl. 14 i Simon Peters Kirke, Amager
Kulturnatten 14. oktober kl. 18.00 i Helligåndshuset og kl. 20 i St. Albans Kirke (den engelske kirke i København)
Hommage til de nordatlantiske øer
I sommeren 2016 hyldede Graabrødre Kammerkor musik fra de nordatlantiske øer ved en koncerttur til Færøerne. Færøerne, Grønland og Island er en del af de danske kongeriges historie – og hjemsted for en usædvanlig barsk og uendelig smuk natur. Her trodser befolkningen strenge naturforhold og viser stolt deres hjemland frem. I programmet lod vi øboerne i Atlanten tale til os gennem tomme kvinter og stormombruste strofer: “Ak, på en nat som denne at hejse de glubende sejl, og jage for afgrundsblæsten afsted mod mørket og verdens ende” (W. Heinesen). Koncerten i Bjergby Kirke var en del af Vendsyssel Festival.
Musik af: Sunleif Rasmussen, Kári Bæk, Jon Nordal, Aviaja Lumholt, Vagn Holmboe m. fl.
Mandag d. 18. juli 2016: Bjergby kirke ved Hjørring
Torsdag d. 21. juli 2016: Vesturkirkjan i Tórshavn, Færøerne
Fredag d. 22. juli 2016: Hovs Kirkja i Hov, Færøerne
Søndag d. 24. juli 2016: Fuglafjørður Kirkja i Fuglafjørður, Færøerne
Søndag d. 24. juli 2016: Christianskirkjan i Klaksvik, Færøerne
Hildegard – visioner og spiritualitet
Allerede som meget ung viste den unge nonne Hildegard af Bingen sig at være en usædvanlig begavelse. Gennem drømme og visioner så hun en verden gennemsyret af Guds ånd, som hun formulerede i digte og kompositioner. Graabrødre Kammerkor opfører musik af Hildegard af Bingen og nutidige kompositioner, som alle afspejler Hildegards åndelighed.
Musik af: Hildegard af Bingen, H. Gorecki, E. Esenvalds, J. MacMillan m.fl.
Fredag d. 15. april 2016: Frederiksberg Kirke
Lørdag d. 4. juni 2016: Sct. Bendts Kirke i Ringsted
JULEKONCERT: Sing lullaby!
Traditionen tro sang Graabrødre Kammerkor julekoncert i Rundetårn i København. Et inspirerende og stemningsfuldt repertoire under overskriften “Sing lullaby!”Sammen med en theorbe plukkede vi fra Benjamin Brittens A ceremony of carols, sang Glade jul som den oprindeligt blev skrevet, og så havde vores dirigent Egil Kolind komponeret en vuggevise til lejligheden.
Lørdag d. 19. december 2015
Monteverdi: Mariavesper
Graabrødre Kammerkor fejrede i efteråret sit 20-års jubilæum ved at opføre Claudio Monteverdis berømte Mariavesper: “Vespro della Beata Vergine”. Værket er skrevet i 1610 og balancerer derfor mellem renæssancen og den tidlige barok og er et af hovedværkerne inden for korlitteraturen. Et skelsættende værk, hvori Monteverdi forbinder den gamle kompositionstradition, prima pratica, med den nye, seconda pratica. Opførelsen af værket kræver et kor på op til 10 stemmer, 5 solister og et stort barokorkester med zinker, dulceaner, theorber og barokbasuner. I samarbejde med Graabrødre Barokensemble blev værket opført i sin helhed på originalinstrumenter.
Lørdag d. 14. november 2015 kl. 16:30: Holmens Kirke, København
Søndag d. 15. november 2015 kl. 16:00: Stege Kirke, Møn
Sommerkoncert 2015
I løbet af 2015 har vi i Danmark fejret 150-året for Carl Nielsens fødsel. Hans sange associeres med “lyden af Danmark”, og hans melodier er for længst blevet en del af den danske folkesjæl. Carl Nielsens kollega og musikalske arvtager, Vagn Holmboe, opnåede aldrig samme folkekære status, men hans korværker står som milepæle i den danske korlitteratur. Hans værk “Sange mod vårdybet” med tekst af færøske Wiliam Heinesen har en særlig nordisk timbre, som på fremragende vis beskriver Rigsfællesskabets fjerne, barske og storslåede landskaber. Til koncerten sang vi bl.a. også 8 Sånger af norske Wilhelm Peterson-Berger.
Søndag d. 28. juni 2015: Skt. Johannes Kirke, Nørrebro
Lørdag d. 11. juli 2015: Faaborg Museum, Fyn
Carl Nielsen 150 år – arven efter Palestrina
Graabrødre Kammerkor markerede Carl Nielsens 150 års jubilæum ved at opføre hans “Tre motetter Op. 55.”. På opfordring af Mogens Wöldike, dirigent for det daværende Palestrinakoret, påbegyndte Carl Nielsen arbejdet med sine motetter med tekst fra salmernes bog. Som inspiration lånte han partiturer med musik af de nederlandske renæssancekomponister og af Palestrina. Resultatet blev en musik, der tydeligvis er af Carl Nielsens egen hånd, men samtidig har tydelige rødder i Palestrinas stil. Umiddelbart før koncerten havde koret øve-weekend, hvor Bo Holten underviste og perspektiverede med sit syn på Carl Nielsens musik. Netop Palestrinas vokalpolyfone stil er også det, der har inspireret korets dirigent Egil Kolind til at komponere et nyt værk, “Messe i F”, som i sit udtryk lægger sig tæt op af renæssancens spiritualitet. Til koncerten opførte koret musik af Carl Nielsen, Egil Kolind (uropførelse) og Giovanni Pierluigi da Palestrina.
Søndag d. 19. april 2015: Vedbæk Kirke
Søndag d. 26. april 2015: Tårnby Kirke
Torsdag d. 21. maj 2015: Husum Kirke
Kingo og hans tid
Musikken på Kingos tid (1634-1703) blev skrevet under påvirkning af de to eneste magter: kirken og hoffet. Ved Ludvig d. 14.’s hof blev den franske ballet udviklet af “Solkongens” egen hofkapelmester Jean Baptiste Lully og i England var komponisten Henry Purcell ansat til at skrive lejlighedsmusik til det britiske kongehus. I Danmark repræsenterer komponisten Diderik Buxtehude den tidlige, barokke kirkemusik, som er stærkt påvirket af “De tre store S’er” i Tyskland: Schein, Scheidt og Schütz. I 1683 fik Kingo i opdrag af Kong Christian V at samle og skrive salmer til udgivelse af en salmebog til brug i den dansk-norske kirke. “Dend Forordnede Ny Kirke-Psalme-Bog” (“Kingos salmebog”) bliver endelig udgivet i 1699 og står som en milepæl i dansk litteratur- og kirkehistorie. Til koncerten opførte koret musik af H. Purcell, D. Buxtehude og H. Schütz samt salmer og sange med tekst af Thomas Kingo.
Søndag d. 22. februar 2015: Taarbæk Kirke
Søndag d. 1. marts 2015: Nærum Kirke